Davorin Bole: DRAGIJILA

Davorin Bole: DRAGIJILA
I.
Kedar blisk za bliskom iz černih oblakov šviga in temno podnebje z žarečimi plameni čarobno opasuje; kedar grom za gromom nebeški strop stresa in hudournik udriha, kakor bi se bile vse nebeške vezi pretergale in se nebeško oblo vderlo na zemljo: lahko da se tedaj marsikdo spomni besedi: nebeške moči bodo onemogle in svetovi se bodejo zgrudili v prah. Ali pa kedar lemež škriplje in škarniki kerljuzgajo, da se ves oder stresa in uborna koča maja, kakor bi na klinih visela: takrat marsikdo premišljuje, ni li naše življenje vedno boj, smert pa zmaga. Pa za hudimi pridejo lepe ure, da se serce smehlja in raduje nad prelepo naravo.

Preberi več

11. pohod po Izovi poti

POHOD JE PRESTAVLJEN NA 11. 6. 2022.

 

Kulturno športno društvo Koče organizira v sodelovanju s Heleno Vekar vabi v soboto 11. junija 2022 na 11. POHOD PO IZOVI POTI - K sv. Juriju

Zbor udeležencev je ob 8.00 uri v Kočah na “Andrecovem vrtu” (Koče 57a), kjer se bomo zbrali in ob 8.30 uri  krenili na pot proti sv. Juriju.

Pot nas bo vodila mimo Tišlerjevega mlina, potem bomo krenili proti Žejam. Nadaljevali bomo čez Bile, Poček in prišli na hrib sv. Jurij. Aktivne hoje bo za 3 ure, s postanki pa bomo hodili okrog 5 ur.  Predviden čas vrnitve bo ob 14. uri.  Ravno dovolj, da bomo spraznili zaloge v naših želodčkih, saj nas bo naš Vlado, kot vsako leto, na dvorišču pri Andrecovih razveselil z odlično joto, klobaso, palačinkami in golažem. Pogostitev je za udeležence pohoda brezplačna.

Veselimo se našega skupnega druženja.

 Vreme: Bo.

Udeleženci se pohoda udeležujejo na lastno odgovornost!

 


Copyright ©KŠD Koče 2014. 

Vse pravice pridržane.